Monday, September 7, 2020

Catching Time Catching Words



The Sun,
it bleaches the hair
yet darkens the skin
as I watch our kids in amazement.

My life
resembles my favourite version of
"Summertime"
They both stretch my soul in all directions
like taffy
And I ponder
should I go and retract it all
or just let the place be smeared
of me

Hilariously being the soundtrack to most mornings,
Humour is on a more playful edge.
Waiting for tea and bath water to soak into the floor.


Сегодня в архиве сообщений нашла одно такого содержания: "Buy you a coffee at the Cloud?" Это было три года назад. Я тогда не пошла на кофе, и, кажется, даже не ответила. С тех пор я чуть повзрослела и подумала про себя ту: "Ну и дура."


"Everyone wants to be the 127th." - numerical dreams.

"When you come to God with a skateboard, you start with ollies, together." - my dreams.

Community. Gardens, building houses, sharing sleeping spaces. And then another one: communications are down, people are replacing machines and robots, new animals appearing, strange animals, and dead snakes everywhere. 

Once I met a man who seemed to me to be a serial killer. Not a steady-hand he-does-it-for-a-living type, but an eerie he-makes-soap-out-of-them kind. Years later I learned he had feelings for me and didn't know what to do. Meanwhile, I'm wondering why I hadn't fallen for him back then - seems like a perfect thing I would do!

Пока мы смотрели салют в соседнем городе, медведь открыл окно, взломал сетку от комаров и залез в нашу спальню. Взял с комода чашу с шоколадом, который я сделала утром, и откусил большой кусок. Шоколад ему не понравился, он выплюнул его на ковёр. Больше он ничего в комнате трогать не стал и вышел через то же окно. За медведем в комнату попала мышь. Ей шоколад тоже не понравился, и она забилась под мебель. Когда я вошла в спальню и включила свет, мышь выбежала из-под шкафа. Вот не обойтись без сахара в шоколаде! Нужно менять рецепт...
Посреди ночи мне пришлось установить мышеловку в спальне... Фу! А утром оказалось, что он, подлец, Миша этот, ещё и в мою машину залез, пока нас не было, разбив стекло... Эй, скука! Ты куда унырнула? Сто лет тебя не видала. Заходи на чай давай.

No comments:

Post a Comment